Autóklíma javítás, karbantartás

Autónkban, otthonunkban, munkahelyünkön folyamatosan használjuk a klímát, hiszen a mai nyarakat már aligha lehetne kibírni klíma nélkül. Bár tény, hogy manapság már elengedhetetlen a használata, azt látni kell, hogy bizonyos esetekben komoly megbetegedést tud okozni a klíma. Azonban sok ezek között csak városi legenda, amelyek nem is igazakat.

Milyen hatásai lehetnek egy nem karbantartott klímának?

A klíma levegője sok esetben lehet száraz. Ez légzési panaszokat okozhat, ritkább esetben légszomjat. A szem, a torok és az orrnyálkahártya könnyen ki tud száradni. Ritkább esetekben jelentkezhet fejfájás, szédülés, kimerültség, nátha, allergiás tünet, kötőhártya-gyulladás és akár fogfájás is. A hideg levegő akár a bőrünket is kitudja szárítani. Ha a kifújt levegő közvetlenül ér minket, akkor ízületi fájdalmaink, akár gyulladásaink is lehetnek.

Ne feledje! Az autóklíma évenkénti karbantartást igényel!

bg-people-1.jpg
Végeztesse el nálunk a klímája karbantartását, hogy a nyarat egészségesen utazza végig!
Az autó klíma évente hűtőközegük 10-20%-át elvesztik és emiatt romlik a hatékonyságuk. Ahhoz, hogy hibátlanul működjön a légkondiciónálónk bizonyos időszakonként az elvesztett hűtőközeget pótolni kell a gyári értékekre.

Szervizünkben R134a és R1234yf hütőközeggel rendelkező gépjárműveket tudunk javítani amelyekhez a legkorszerűbb Bosch és Texa klímatöltő készülékek állnak rendelkezésünkre.

Évente legalább egyszer, főként a nyári szezon előtt érdemes klímát tisztítani. A tisztítással nem csak hatékonyabban fog működni, de levegőt is tisztítja a baktériumoktól és a kellemetlen szagoktól.