Autójavítás, -karbantartás

A rendszeresen karbantartott gépjárművön kevesebb lesz az esetleges meghibásodások esélye.

Photo-4.jpg
Milyen gyakran érdemes szervizeltetni az autómat?

Mivel számtalan forgó-, kopóalkatrész található a gépjárművekben, ezért elkerülhetetlen az időnkénti karbantartás, hogy biztositsuk az autónk megfelelő müködését. A szervizelést bizonyos megtett távolság vagy eltelt idő után szokták javasolni, jellemzően 10-15.000 kilóméterenként vagy legalább évente egyszer vizsgálja át teljeskörűen egy szakember.

Honnan tudhatom hogy mikor milyen karbantartást kell csináltatnom?

Minden esetben a járműgyártó által előírt rendszeres karbantartások szükségesek a gépjármű üzemzavarmentes és biztonságos használatához. Amennyiben ezeknek nincs ismeretében vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy tudjunk tanácsot adni autója szervizelésére. 

Autószerviz szolgáltatásaink

Teljeskörű márkafüggetlen autó szervizszolgáltatást biztositunk szentendrei szervizünkben.
Automataváltó olajcsere

Automataváltó olajcsere

Egyre elterjedtebbé vált manapság az automataváltós autók használata. Ha ezek a kifinomult szerekezetek nem kapják meg a megfelelő karbantartást, nem az a kérdés, hogy tönkre fog-e menni, hanem az, hogy mikor fog. Nem biztos, hogy Önnél, de az elhanyagolt olajcserék eredménye előbb utóbb biztosan jelentkezni fog.

Vezérműszij/lánc csere

Vezérműszíj, -lánc csere

A vezérlés cseréje az egyik legfontosabb karbantartási feladatok közé tartozik. A vezérműszíj, -lánc tartja szinkronban a főtengelyt és a vezérműtengelyt, ha ez nem lenne vagy elszakad akkor a szelepek összeütköznek a dugattyúval és a motor nagymértékben károsodik, ami komoly anyagi következményekkel is jár. A vezérlés cseréje sok tapasztalatot, megfelelő minőségi célszerszámokat és tudást igényel.

Lendkerék, kuplung csere

Lendkerék, kuplung csere

A kuplung fő feladata, hogy a motort a sebességváltóval összekapcsolja. Megfelelően müködő kuplung lehetővé teszi a könnyed elindulást és fokozatváltást. A kuplung meghibásodásakor a fokozatváltás nehézkes vagy nem lehetséges. A kuplung állandóan használatban van, ennek köszönhetően egyszerre kopnak, használodnak el, ezért amikor eljött a cserének az ideje, csak együtt cseréljük őket.

Turbófeltöltő felújítás

Turbó javítás, felújítás

Ahogy az autó összes alkatrésze, úgy a turbó is egy bizonyos után meghibásodik. Sérülhet akár a turbina kerék, a turbófeltöltő tengelye vagy kerülhetnek a turbóba olyan anyagok amik meggátolhatják a megfelelő müködésében. Egyesek hajlamosak hosszabb ideig halogatni, a felújítását, de ez semmiképpen sem jó ötlet, úgyanis egy nem megfelelően müködő turbófeltöltő bármikor megadhatja magát, rosszabb esetben a motorban károsodást is tud okozni.

Fék, futómű javítás

Fék, futómű javítás

A fék az elsődleges biztonsági berendezés amelyet minden alkalommal alaposan megvizsgálunk. A fék után következik a futómű vizsgálata, hiszen a biztonságos gépjárművezetéshez elengedhetetlen részét képzi az úttal való kapcsolat.
Ezek a forgó-kopó alkatrészek minden nap különböző erőhatások érik és ezek idővel elhasználodnak. 
A fék és futómű alkatrészek időben történő cseréje elengedhetetlen a biztonságos közlekedéshez. 

Autómentés

autómentés, szállítás

Utazás közben sajnos bármikor történhet a gépjárművel egy váratlan esemény.
Kialakulhat egy műszaki hiba, lerobbanhat, de előfordulhat egy karambol is.
Ezekben a helyzetekben minden esetben rengeteg idegességgel és megoldandó problémákkal szembesülünk.
Autószervizünk készséggel áll rendelkezésére hasonló, nem várt helyzetek bekövetkezését követően.

Kérjen árajánlatot gépjárműve karbantartására.