Önindító felújítás

Mire való az önindító?

A belső égésű motorok külső segítségre szorulnak hogy beindítsuk őket. Erre szolgál az önindító, amely egy rövid ideig terhelhető villanymotor a motorblokkra szerelve. A motorok be indításához nagy indító nyomatékra van szükséges és ezért egyen áramú motort alkalmazunk.

És hogyan indítja a motort az önindító? A bendixen lévő fogaskerék kapcsolódik a behúzó mágnes segítségével a főtengely végén elhelyezett fogaskoszorúba, ami a lendkerékre van szerelve. Ez idő alatt az önindító tengelye el kezd forogni a forgás iránynak megfelelően, és ez mozgásba hozza a motor alkatrészeit, hogy a benzines vagy dízel működésnek megfelelően beinduljon a motor. Ekkor a behúzó mágnes vissza húzza a  bendixet alaphelyzetbe és az önindító tengelyének forgása leáll.  
forrás:
evoauto.hu

A felújítás a legtöbb esetben 3-4 óra alatt elkészül.
Mennyibe kerül a felújítás?

Egy személygépjármű öninditó felújítása átlagosan 15.000ft körül kezdődik, a felső határa akár ennek a többszöröse is lehet.
Első lépésként a hozott önindítót bevizsgáljuk és árajánlatot adunk a felújítás várható költségeiről. Az alkatrész felújítását csak az árajánlat elfogadása után kezdjük meg.
A bevizsgálás díja 3.000ft, melyet megrendelés esetén jóváírunk a számla végösszegén.

öninditó (2)
öninditó (3)
öninditó (1)
JavÍtsam vagy cseréljem? melyik a jó választás?

Felújítás során szinte minden kopó és forgó alkatrészt újra cserélünk.
A felújítás segítségével pénzt spórolhatunk magunknak.
Amennyiben az önindítot nem érte mechanikai sérülés, abban az esetben a felújítás a gazdaságosabb megoldás. 
A felújítás egy bevált módszer, amivel sok alkatrész esetében gyakran találkozhatunk, mint például: generátorok, klímakompresszorok, villanymotorok, féltengelyek, kardántengelyek.

Minden általunk felújított önindítóra 1 év garanciát vállalunk.

Igény esetén a szervizünkben az öninditó ki-, beszerelését is eltudjuk végezni. Kiszerelt állapotban az alkatrészt személyesen vagy postai úton tudja eljuttatni hozzánk.
Érdeklődik a felújítás iránt? Esetleg további kérdése lenne?
Kollégáink mindenben állnak szíves rendelkezésére!